Vernieuwde Vakopleiding vis

4 oktober 2019 Versspeciaalzaak

Afgelopen jaar vernieuwde SVO vakopleiding food de uitgebreide Vakopleiding vis. Vismedewerkers kunnen nu kiezen uit het volgen van de hele training of uit het volgen van losse modules. Net waar de behoefte ligt. Bovendien is de opleiding geactualiseerd. De eerste visbedrijven hebben de training al met succes gevolgd en bij voldoende aanmeldingen gaat in november de Vakopleiding vis van start bij SVO in Rijswijk.

De Vakopleiding vis is een brede opleiding, waarin alle aspecten van het vak van vismedewerker aan bod komen. “Uit de markt hoorden we terug dat er ook behoefte was aan kortere trainingen over specifieke onderdelen van de Vakopleiding”, zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager bij SVO. “Dat begrijpen we, want niet alle onderwerpen zijn even relevant voor alle deelnemers. Sommige bedrijven willen hun medewerkers alleen op bepaalde onderdelen bijscholen. Daarom hebben we de Vakopleiding vis in samenwerking  met de visbranche vernieuwd en opgedeeld in een aantal modules. Voorbeelden zijn rondvis, haring snijden en duurzaamheid. Deelnemers kunnen de opleiding in zijn geheel volgen of kiezen voor één of meer losse modules.”

Leren in digitale leeromgeving
De inhoud van de training werd ook geactualiseerd. Zo is duurzaamheid een nieuw onderwerp en is ook de herkenningstafel met vissoorten vernieuwd. Bovendien kunnen deelnemers in een digitale leeromgeving oefenen met de lesstof. Deelnemers kunnen zo thuis studeren wanneer zij dat willen. De eerste bedrijven hebben de vernieuwde Vakopleiding vis inmiddels gevolgd en de reacties zijn enthousiast. “We bespreken de opleiding goed na met alle deelnemers”, zegt Rinus. “Verbeterpunten kunnen we zo direct doorvoeren.”

Voor meer informatie
De nieuwe Vakopleiding vis gaat bij voldoende aanmeldingen in november van start bij SVO in Rijswijk. Voor meer informatie www.svo.nl/vakopleidingvis.