“Visopleiding op Volendam goede combinatie met werk”

23 september 2020 Versspeciaalzaak

Joey van der Plas (19) ging aan de slag bij Vishandel Koning in Rijswijk, omdat hij meer uren wilde maken dan in zijn vorige baan. Niet alleen kon hij bij de vishandel fulltime aan het werk, hij begon ook meteen met de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker vis bij SVO vakopleiding food.

Na de middelbare school werkte Joey in een restaurant, maar hij wilde graag meer werken. Hij ging op zoek naar een nieuwe baan en reageerde met succes op een vacature bij Vishandel Koning in Rijswijk. “Mijn baas, Kees Koning, bood me aan om ook meteen met de opleiding Verkoopmedewerker vis van SVO te starten”, vertelt Joey. “Het was eigenlijk niet mijn bedoeling om weer naar school te gaan, maar dit vond ik een goede kans én een mooi teken van vertrouwen. De opleiding vindt plaats op Volendam, op vijf minuten rijden van mijn huis. Zo is het prima te combineren met het werk. Ik rijd elke dag al naar Rijswijk, dus het is handig om voor school op Volendam te blijven.”

Zelfvertrouwen kweken
Zowel bij Vishandel Koning als bij SVO voelde Joey zich meteen thuis. De combinatie van werken en leren bevalt hem prima. “Op school leer ik veel en ik kan alles direct toepassen in mijn werk”, zegt hij. “Ik vind het fijn dat de trainers/docenten bij SVO de tijd voor me nemen. Ze leggen de stof goed uit, zorgen voor goede begeleiding en leggen me uit waarom ik iets goed of fout doe. Dat geldt ook voor mijn werkgever. Kees neemt de tijd om mij dingen te leren, laat me veel zelf doen en kijkt niet steeds op mijn vingers. Dat geeft zelfvertrouwen.”