“De vrijheid van het ondernemerschap trekt me”

14 december 2016 Versspeciaalzaak

Maarten de Cloe is sinds anderhalf jaar bedrijfsleider bij Slagerij Fons Pessers in Tilburg. Daarnaast volgt hij de mbo 4-opleiding Bedrijfsleider vers van SVO vakopleiding food en stond hij deze zomer op de Tilburgse Versmarkt met zijn eigen stand. Zijn broodjes pulled pork waren een groot succes.

Toen Maarten de Cloe de opleiding Slager bij SVO afrondde, besloot hij meteen door te stromen naar de opleiding Bedrijfsleider vers. Hij werkt nu met veel plezier als bedrijfsleider in alle vier de winkels van Fons Pessers, maar hij zou in de toekomst graag voor zichzelf willen beginnen. “Ik weet nog niet precies in welke vorm, maar versentertainment spreekt me erg aan”, vertelt Maarten. “Deze zomer heb ik daar mijn eerste stap in gezet. Op de Versmarkt in Tilburg heb ik broodjes pulled pork verkocht. Ik had een varken aan het spit bij mijn kraam en dat trok veel klanten. Ik had zoiets nog nooit gedaan en ik moest van tevoren heel wat regelen. Ik zocht de samenwerking met SVO, omdat ik materialen nodig had die ik voor een eenmalige actie niet wilde kopen. SVO zorgde voor kleding, promotiemateriaal, messen en snijplanken en daar was ik erg blij mee. Ik ben er trots op dat ik alles zelf georganiseerd heb. En na afloop bleek ik ook nog eens uit de kosten te zijn.”

Handvatten voor ondernemerschap
Maarten wil dit soort activiteiten vaker gaan doen. “De vrijheid van het ondernemerschap vind ik geweldig. Ondernemen moet van nature al in je zitten, maar mijn opleiding geeft me de juiste handvatten om echt als ondernemer aan de slag te gaan. De theorie van de opleiding en de praktijk van mijn baan is een hele goede combinatie.”