“Werk wordt nog leuker dankzij verkoop- en productkennis”

22 maart 2016 Versspeciaalzaak

Ze werkt pas anderhalf jaar in de visbranche, maar Frida Klinge is verkocht. De veelzijdigheid en het contact met klanten zorgen ervoor dat ze haar werk bij Visgilde Kees Sloot in Rotterdam erg leuk vindt. Om nog meer kennis op te doen volgde ze met haar collega’s de training Klantgericht verkopen van SVO vakopleiding food en startte ze dit jaar met de training Vakopleiding vis.

De training Klantgericht verkopen leert deelnemers om hun verkoopaanpak af te stemmen op de klant. “Mijn leidinggevenden, Kees en Chantal, wilden graag de puntjes op de i zetten wat betreft onze manier van verkopen”, vertelt Frida. “De trainer/docent hield ons een spiegel voor, waardoor we leerden wat onze verbeterpunten waren. Nu kan ik nog beter inspelen op wat de klant nodig heeft.”

Hoe meer verstand ik heb van vis, hoe leuker mijn werk wordt.

Ook over de bijverkoop heeft ze veel geleerd. “Pas geleden zag ik ‘s middags dat ons pestobrood, panne di pesto, nog niet verkocht was. Ik ging aan de slag en binnen een uur had ik drie broden verkocht. Mensen mogen proeven, ik vertel hoe ze het brood lekker kunnen combineren en zo worden klanten enthousiast.” Frida is begin dit jaar gestart met de training Vakopleiding vis. Ze wil vooral productkennis opdoen en leren fileren. “Ik wil bijvoorbeeld weten waar de vis vandaan komt, zodat ik vragen van klanten zelf kan beantwoorden”, zegt ze. “Hoe meer verstand ik heb van vis, hoe leuker mijn werk wordt.”