Gegeven door docent Horeca Academie Terri Salminen

Of het nu gaat om de dagelijkse beslissing over wat er op tafel moet worden gezet, om onderzoek over de land- en akkerbouw, of over welzijn en gezondheid, een ding is zeker: eten raakt elk aspect van ons leven.

De natuur, gezondheid, de keuken en het gevoel van verbinding met elkaar en met de omgeving wordt steeds belangrijker. Wij realiseren ons dat kleurrijke groenten meer aandacht verdienen op ons bord, en dat een betere wereld beïnvloed wordt door een ‘mindful approach’ bij het kiezen, het koken en het waarderen van elk onderdeel van het ingrediënt.

Onze culinaire gewoontes worden steeds meer beïnvloed door “plant power”.
In de komende workshop gaat Terri een aantal ‘gewone’ groenten net even wat meer aandacht geven, waardoor ze eerder een hoofdrol krijgen dan een bijzaak.

Bij de Horeca Academie werken wij enkel met seizoengerichte en zo veel mogelijk met lokale producten. Dat zal je bij deze workshop ook zeker terug zien.