Een opleiding in food biedt zoveel kansen

Met een opleiding in food kan je zoveel kanten op. Kom het ontdekken op onze open dag!

Met een opleiding in food kan je zoveel kanten op

De food sector is een brede sector waar veel werk in te vinden is. Eten en drinken moeten we immers allemaal. Iemand met een opleiding bij SVO echt van alles worden: van medewerker in een speciaalzaak tot manager in een supermarkt. En wat denk je van het werken in een keuken of van het beginnen van een eigen onderneming? Al bijna 100 jaar leren we onze studenten alles in de wereld van de versspeciaalzaak, foodservice, supermarkt en voedingsindustrie.

Kom het ontdekken op onze open avond op woensdag 22 juni.

Wat kan je verwachten bij SVO vakopleiding food?

SVO is een kleinschalige opleiding waarbij vakmanschap centraal staat. De docenten komen uit de praktijk en hebben dus allemaal praktijkervaring met het vak waarin ze lesgeven. Door kleine klassen kan er veel persoonlijke aandacht gegeven worden. Bij SVO is de theorie altijd ondersteunend aan de praktijk. Wat de leerlingen ’s ochtends leren, wordt ’s middag toegepast in een praktijkles.

 

Landelijke opleider

SVO heeft met zeven locaties een landelijke dekking waardoor we altijd dichtbij zijn. Door de goede ligging van de locaties is elke locatie goed te bereiken met het openbaar vervoer of de auto.

 

Een BOL of BBL opleiding?

Bij SVO vakopleiding food kun je kiezen uit een BOL of BBL opleiding.

We hebben BOL-opleidingen van niveau 2 tot niveau 4. Bij deze opleidingen is het nog niet nodig om te weten wat je later wilt worden. Dat wordt door het brede lesprogramma van de opleidingen vanzelf duidelijk. Je wordt opgeleid tot de food professional van de toekomst.  Met een diploma van SVO kunnen studenten direct aan het werk of doorstromen naar het HBO.

We bieden BBL-opleidingen aan van entree tot en met niveau vier. BBL-opleidingen leiden studenten tot een specifiek vak en zijn vooral bedoeld voor studenten die al weten wat ze willen worden. Studenten gaan bij een BBL-opleiding een dag per week naar school en leren de overige dagen bij een werkleerbedrijf op locatie.

Goed gewaardeerde opleider

Onze leerlingen geven SVO bij de site Job Monitor een hoog tevredenheidscijfer (een 4,2 uit 5). Studenten hebben het naar hun zin op onze opleidingen en zijn te spreken over de kwaliteit van het onderwijs.

 

Verder kennismaken

We stellen ons graag aan je voor. Schrijf je in voor onze open avond van 22 juni en kom de sfeer op onze school proeven.