Corona

Hoe zit het met onderwijs in coronatijd?
We begrijpen dat er veel vragen zijn rond onderwijs in coronatijd. Hieronder geven we antwoord om de meest gestelde vragen hierover.

Welke coronamaatregelen gelden bij SVO?
Bij SVO volgen we uiteraard de landelijke maatregelen. Dit houdt in dat we binnen allemaal een mondkapje dragen. Pas tijdens de les doen onze studenten hun mondkapje af. Daarnaast houden we 1,5 meter afstand, ontsmetten we onze handen en blijven studenten en docenten thuis bij coronaklachten.

Gaan de lessen door bij SVO?
De overheid heeft bepaald dat alle praktijklessen door mogen gaan. Voor SVO betekent dit dat bijna al onze lessen door kunnen gaan! Onze studenten kunnen dus gewoon naar school. De theorielessen voor niveau 3 en 4 worden wel online gegeven. Voor leerlingen in niveau 1 en 2 mogen de theorielessen ook gewoon op locatie doorgaan.

Gaat mijn stage door?
Afgelopen jaar heeft SVO alle stages door kunnen laten gaan. Omdat we een kleine school zijn die goede contacten houden met onze stagebedrijven verwachten we ook voor komend jaar dat al onze studenten hun stage kunnen lopen.

Wat is de invloed van corona op mijn baankansen?
Op dit moment heeft corona verschillende effecten op de branches waarin onze studenten terecht komen. De horeca is natuurlijk dicht, maar bij fastservicebedrijven, supermarkten en take-awaybedrijven is het vaak drukker dan voor corona. Vers-, vis- en vleesspeciaalzaken blijven gewoon open en het coronavirus heeft hier relatief weinig invloed op.
We verwachten dat de horeca op termijn open kan gaan en mensen waarschijnlijk zullen inhalen wat ze al die tijd hebben gemist: uit eten gaan, ergens lunchen of een terrasje pakken. Ook de horeca kan dus op een boost rekenen. En laat dat nou nét de plek zijn waar een groot deel van onze studenten terecht komt.

Is het slim om nu te beginnen met een studie of kan ik beter een jaar wachten?
Wij raden aan om gewoon dit jaar met jouw opleiding te starten. Bij ons gaan bijna alle lessen en alle stages door. Je opleiding leidt niet onder de maatregelen van het coronavirus. Je bent dus van harte welkom om volgend jaar bij ons een opleiding te starten.

Wil je meer informatie over hoe je SVO kunt ontdekken? Ga dan naar www.svo.nl/studiekiezer!