Expertisecentrum start met training Worstmaker

27 maart 2017 Versspeciaalzaak

Het Expertisecentrum voor het Slagersambacht start op 6 april met de training Worstmaker. Deelnemers leren in 16 dagen de basis van de worstmakerij en ze leren zelfstandig verschillende worstsoorten en vleeswaren maken. De training vindt vanaf 6 april tweewekelijks plaats bij SVO Houten.

De nieuwe training Worstmaker combineert theorie en praktijk en leert de deelnemers het ambacht van het worstmaken. Zij gaan zelf aan de slag, krijgen inzicht in het productieproces en verbreden hun basiskennis over de verschillende grond- en hulpstoffen in de worstmakerij. Daarnaast wordt stilgestaan bij de meest gebruikte kruiden en specerijen en de verschillende darmen en omhulsels.

De training sluit af met een theorie- en praktijkexamen. Deelnemers die het examen succesvol afronden, ontvangen het door het expertisecentrum erkend persoonscertificaat.  Voor deze training is subsidie beschikbaar.

Meer informatie over de training: http://bit.ly/worstmakerij

Over het Expertisecentrum voor het Slagersambacht
Het Expertisecentrum voor het Slagersambacht is begin 2017 als een onafhankelijke stichting opgericht voor het behoud van ambacht en vakmanschap in versspeciaalzaken. Deze stichting is een initiatief van het Worstmakersgilde, SVO vakopleiding food en de Koninklijke Nederlandse Slagers. De training Worstmaker is onderdeel van het opleidingsaanbod van het Expertisecentrum.