Miriam Quataert nieuwe practor Eiwittransitie bij SVO vakopleiding food

4 mei 2023 Algemeen

De voedselbranche staat voor enorme uitdagingen om bij te dragen aan een toekomst met voldoende duurzaam en gezond voedsel. De eiwittransitie, dat wil zeggen verduurzaming door het vergroten van het plantaardig voedselaanbod, is hier een belangrijk onderdeel van. De werknemers van nu maar zeker die van de toekomst moeten beschikken over nieuwe kennis en vaardigheden die bijdragen aan deze noodzakelijke transitie.

Met ingang van 1 mei 2023 is Miriam Quataert, senior onderzoeker en Expertiseleider Product Fysica en Applicatie bij Wageningen Food & Biobased Research (WFBR), benoemd tot practor Eiwittransitie bij SVO vakopleiding food. Het practoraat Eiwittransitie wil zorgen voor een goede verbinding tussen de beroepspraktijk, het praktijkgericht onderzoek en het onderwijs. Samen met de voedselbranche zal er invulling geven worden aan opleidingsprogramma’s op het gebied van eiwittransitie waarbij het doen van onderzoek op basis van vragen uit de praktijk centraal staat.

                                                                                                                                       

Kennis en samenwerking

Miriam zal zich onder meer richten op de doorontwikkeling van reeds opgedane kennis binnen het TKI-project Plant4Texture, een samenwerkingsproject waarin o.a.  Wageningen University & Research (WUR), KNS en SVO vakopleiding food hebben samengewerkt aan kennis- en productontwikkeling op het gebied van hybride vleesproducten.

Verder zal Miriam de bestaande samenwerkingen verder uitbouwen en nieuwe samenwerkingen aangaan met partners uit de voedselketen, practoraten, lectoraten, universiteiten en kennisinstellingen.

 

Cv Miriam Quataert

Miriam Quataert is opgeleid als Levensmiddelentechnoloog in Wageningen. Na een korte periode van contractonderzoek bij ATO-DLO (nu WFBR) heeft ze ruime ervaring opgedaan met R&D- en productinnovatie in de FMCG-foodsector bij Honig Merkartikelen en Heinz. Na deze periode in het bedrijfsleven is zij teruggekeerd naar WUR waar zij bij WFBR verschillende rollen heeft vervuld.

Momenteel werkt zij als senior onderzoeker en Expertiseleider Product Fysica en Applicatie. De afgelopen jaren heeft zij het samenwerkingsproject Plant4Texture geleid dat verbonden is met het practoraat Eiwittransitie.

Binnen haar aanstelling bij de WFBR zal Miriam twee dagen per week gedetacheerd zijn bij SVO vakopleiding food voor haar rol als practor.