Nederland 3e bij International Young Butchers Competition 2017

10 mei 2017 Algemeen Versspeciaalzaak

Het Nederlandse team heeft weer fantastisch gepresteerd tijdens de International Young Butchers’ Competition 2017. Dit is bij de spannende prijsuitreiking op 9 mei in Imst, Oostenrijk bekend gemaakt. Wiebe Merkus won maar liefst vier bekers en Dennis de Geijter een beker voor zijn eerste plaats. Als team eindigde Nederland op de derde plaats. Het Zwitserse team is de winnaar geworden bij deze internationale vakwedstrijd voor slagers onder de 25 jaar net als vorig jaar.

Wiebe Merkus 3e plek individueel klassement

“En ik kan u verzekeren: met het enthousiasme, de inzet en vaak zelfs het fanatisme dat de deelnemers hebben laten zien is de kwaliteit uitmuntend. Vakmanschap heeft hoogtij gevierd tijdens de IYBC. Ons Nederlands team heeft hard gewerkt en dat is beloond met een flink aantal podiumplaatsen op de diverse onderdelen en een mooie derde plaats.” aldus Ron Kinkelaar van SVO vakopleiding food, chef d’équipe.

International Young Butchers’ Competition 2017
Op 8 en 9 mei heeft de International Young Butchers’ Competition 2017 plaatsgevonden in Imst, Oostenrijk. De IYBC is de internationale vakwedstrijd voor jonge slagers onder de 25 jaar. Aan deze wedstrijd hebben de landenteams meegedaan van Duitsland, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. De wedstrijd bestond uit zes wedstrijdonderdelen.

De Nederlandse deelnemers hebben op de volgende wedstrijdonderdeel hoog gescoord:

  • Derde plaats voor Wiebe bij het onderdeel: Uitbenen, uitsnijden en portioneren runderstomp
  • Derde plaats voor Wiebe bij het onderdeel: Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
  • Derde plaats voor Dennis en een tweede plaats voor Wiebe bij het onderdeel: Vervaardigen van twee keukenklare producten
  • Dennis behaalt de eerste plaats en Wiebe de tweede plaats bij het onderdeel: bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees

Elk jaar wordt deze vakwedstrijd georganiseerd door één van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC). De KNS is voor Nederland lid van de IBC. De KNS heeft de voorbereiding van deze wedstrijd in samenwerking met SVO verzorgd waarbij SVO verantwoordelijk was voor het trainingsprogramma van de deelnemers. De financiering is gedaan door Sovvb en sponsors Supergarant, Verstegen Spices & Sauces en Interkring Vers.

Het Nederlandse team
Het Nederlandse IYBC-team bestaat uit Dennis de Geijter, Wiebe Merkus en reserve-kandidaat Wessel Starink. Dennis werkt bij slagerij Vugts in Diessen, Wiebe is werkzaam bij Uw Slager Otte Boersma uit Eastermar en Wessel, die zeker is van deelname in 2018, werkt bij Keurslager Kosse uit Oldenzaal.