Veilig en hygiënisch produceren: daar gaat het om in de voedingsbranche. Deze opleiding leidt je op tot assistent op niveau entree. Als assistent voer je productiewerkzaamheden uit, bewaak je de kwaliteit van producten en sla je producten en materialen veilig op. Een goed productieproces begint met de opleiding Foodservice assistent en bij jou!
Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (crebonummer 25252).
Productie
Kennis van processen. Jouw werkzaamheden goed uitvoeren. Controles uitvoeren.
Hygiëne
Werkplek op orde houden, schoon en veilig werken. Reinigen en desinfecteren. Milieu.
Transport
Producten en materialen aan- en afvoeren. Veilig opslaan.
Kwaliteit
Bewaken van de kwaliteit. Bewerken en controleren van verpakking en etiketten.
Functioneren
Werkhouding en instelling. Nederlands en rekenen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.
Als je de opleiding hebt afgerond:
Handen uit de mouwen
Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
Ervaringen uitwisselen
Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.
Leer het van de expert
Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.
Persoonlijk
Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.
Entree
BBL
De opleiding duurt 1 jaar.
Starten kan bij voldoende aanmeldingen in de week van 30 augustus 2021 en in de week van 31 januari 2022 op de locaties Rijswijk, Heerhugowaard, Utrecht, Eindhoven, Valkenburg en Zwolle.
De opleiding vindt bij voldoende aanmeldingen in Utrecht plaats op de locatie van The Colour Kitchen.
De opleiding kan ook in-company bij het bedrijf georganiseerd worden, mits er voldoende deelnemers zijn. Neem voor meer informatie contact op met SVO vakopleiding food.
Niet vereist. Studenten krijgen een intake om te toetsen of zij het taalniveau 1F beheersen. Is dat niet het geval dan is het mogelijk om voorafgaand aan de opleiding een taaltraining te volgen. Daarnaast moet het voor de student haalbaar zijn om de opleiding succesvol af te ronden.
Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.
* Wijzigingen voorbehouden
** Per schooljaar
Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids.
Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.
Na het afronden van de opleiding Foodservice assistent kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2.
Amstelveen
Color Business Center Gondel 1 1186 MJ AMSTELVEEN telefoon 030 275 81 81
Best (per augustus 2021 in Eindhoven)
SVO vakopleiding food De Dieze 28 5684 PT BEST telefoon 030 275 81 81
Eindhoven (per augustus 2021)
SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 24-26 5611 GT EINDHOVEN telefoon 030 275 81 81
Heerhugowaard
SVO vakopleiding food W.M. Dudokweg 78 1703 DC Heerhugowaard telefoon 030 275 81 81
Rijswijk
SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81
Valkenburg
Hotel en Restaurant Tummers Stationsstraat 21 6301 EZ Valkenburg aan de Geul telefoon 030 275 81 81
Zwolle
SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81