Mbo-niveau 2 BBL Start in Januari 2025 Augustus 2024 *

Medewerker versindustrie

Een functie waarin je het productieproces begeleidt en verbetert.

Kom je langs op een van onze locaties?

Als medewerker versindustrie kan je werkzaam zijn binnen bedrijven die zich bezighouden met de productie en/of verwerking van vlees, vleeswaren, pluimvee, gemaksvoeding, AGF en/of vis. Je zorgt dat versproducten veilig, hygiënisch en volgens de regels worden verwerkt. Je begeleid en verbetert het productieproces van je bedrijf. Je verzorgt ook het onderhoud van de machines. Als medewerker in de versindustrie ontvang je grond- en hulpstoffen, beoordeel je de kwaliteit en sla je ze op. Tenslotte verzamel je producten en maakt ze verzendklaar.

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma medewerker versindustrie (crebonummer 25568).

Dit leer je

Productieproces

Je hebt een goed inzicht in het productieproces en levert hier een positieve bijdrage aan. Je kijkt kritisch naar het productieproces en signaleert verbeterpunten. Je hebt een goed inzicht in de routing van producten in het bedrijf. Tijdens de opleiding leer je over onderwerpen als logistiek, verpakken, procestechnologie en het opbouwen en afstellen van machines. Je bewaakt het proces en voorkomt storingen tijdens de productie. Je beschikt over alle vaardigheden om versproducten op de juiste manier te bewerken en te verwerken.

Ontvangst

Je ontvangt grond- en hulpstoffen en beoordeelt de kwaliteit. Je verdeelt ze correct naar productie en opslag. Ook voedselveiligheid komt uitgebreid aan bod.

Kwaliteit

Je hebt alle kennis in huis om de kwaliteit van het proces en de producten te bewaken. Je bewaakt de kwaliteit van de producten en voert proces- en productcontroles uit.

Werkhouding

Tijdens de opleiding leer je hoe je een goede medewerker wordt. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent betrouwbaar en kunt goed communiceren en samenwerken. Je krijgt Nederlands en rekenen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Hygiëne

Omdat je met versproducten werkt, leer je ook te letten op hygiëne en houdbaarheid. Je kent de regels en wetten rond hygiëne en voedselveiligheid en je weet hoe je schoon en veilig moet werken.

Verzenden

Je hebt alle kennis in huis om goederen te ontvangen, te verzamelen en op te slaan. Je verzamelt producten en maakt ze verzendklaar.

Dit kun je ermee

Na afronding van de opleiding kun je:

Je hebt een goed inzicht in het productieproces en levert hieraan een positieve bijdrage.
Je hebt alle kennis in huis om de kwaliteit te bewaken.
Je kijkt kritisch naar het productieproces en signaleert verbeterpunten.
Zo ziet jouw opleiding eruit

Handen uit de mouwen

Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Ervaringen uitwisselen

Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

Leer het van de expert

Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring met het werken met versproducten en zijn experts op hun vakgebied.

Persoonlijk

Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Praktische informatie
Niveau

Mbo-niveau 2

Type onderwijs

BBL

Deze opleiding duurt 2 jaar. Heb je voldoende werkervaring of de juiste vooropleiding, dan kun je de opleiding mogelijk eerder afronden. Stem je persoonlijke situatie af met een mbo-adviseur van SVO.

Bij voldoende aanmeldingen start de opleiding in augustus 2024. De introductiedag is op de eerste lesdag.

Je kunt deze opleiding bij voldoende aanmeldingen ook starten in januari 2025. De precieze start van de opleiding word na je inschrijving bekend gemaakt.

 

In overleg kunnen we deze opleiding ook aanbieden binnen het bedrijf waar jij werkt.

Schoolkosten 2024-2025*
Wettelijk cursusgeld
(vrijgesteld van btw)
€ 270
(als op 1 augustus 2023 18 jaar of ouder)
Digitaal lesmateriaal
aangeboden via SVO-portal
€ 325**
Licenties Nederlands en rekenen
€ 50,50**
Boeken- en materiaalkosten maximaal
(incl. btw) 
 € 175**
Waarvan optionele materiaalkosten
Kleding
(bandana, jas en sloof) 
€ 104,70
Food mocs schoenen 
Handling en verzendkosten
€ 15

* Wijzigingen voorbehouden
** Per opleiding

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in het document ‘Voorwaarden laptop’ op de studentenpagina.

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.

Verder leren

Na het afronden van de opleiding Operator voedingsindustrie kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3.

Locaties

Barendrecht

Kobus BV Koopliedenweg 20 2991 LN Barendrecht

Eindhoven

SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 22-24 5611 GT EINDHOVEN telefoon 030 275 81 81

Houten

SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81

Rijswijk

SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81

Sliedrecht

Baanhoek 186 3361 GN Sliedrecht telefoon 030 275 81 81

Zwolle

SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81

Aanmeldproces

Is de opleiding medewerker versindustrie iets voor jou? Selecteer hieronder in welke plaats je de opleiding zou willen volgen. Je wordt naar een externe website geleid. Houd je DigiD bij de hand, die heb je nodig bij het aanmelden.

Meld je aan!