Naamloos-4 Mbo-niveau 3 BBL Start in Augustus 2020 Januari 2020 *

Visspecialist

Met jouw productkennis en kookkunst verras je klanten. Je maakt planningen en stuurt collega’s aan.

Direct aanmelden

Kom jij naar een van onze
open dagen?

Er is geen vissoort in de zaak waar je als visspecialist niets van weet. Het bewerken van vis, het maken van een productieplanning, het aansturen van je collega’s: als visspecialist ben je de spil van de winkel. Daarnaast verras je klanten steeds met nieuwe visgerechten. Met deze opleiding visspecialist komen de klanten graag voor je terug.

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma vakbekwaam medewerker vers (crebonummer 25425).

Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.

Dit leer je

Productie en bereiden

Vis, schaal- en schelpdieren bewerken en verwerken. Proces verbeteren. Voorbereiden en plannen productie. Bereidingstechnieken. Productontwikkeling.

Calculeren

Berekenen rendement van maaltijden en traiteurproducten.

Verkoop

Presentatie en promotie, klantvriendelijk handelen. Voeren van verkoop- en adviesgesprekken. Samenwerking bij reinigen en desinfecteren.

Ontvangst

Bestellen en inkopen. Ontvangstcontrole en goederenstroom. Adviseren over voorraadbeheer, ontvangst en opslag.

Aansturen

Productieschema opstellen, medewerkers begeleiden, motiveren, stimuleren en instrueren.

Functioneren

Werkhouding en instelling. CAO en werk & inkomen. Nederlands en rekenen.

Dit kun je ermee

Als je de opleiding hebt afgerond:

Je hebt inzicht in de verkoopstrategie en je deinst niet terug voor (lastige) adviesgesprekken met klanten. Je weet hoe je producten mooi kunt presenteren.
Je weet precies hoe je de voorraad effectief beheert en je kunt de inkoop verzorgen. Je weet verkoopmedewerkers aan te sturen, motiveren en te begeleiden.
Je hebt alle kennis in huis om het rendement van producten te berekenen.
Zo ziet jouw opleiding eruit

Handen uit de mouwen

Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Ervaringen uitwisselen

Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.

Persoonlijk

Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring en zijn experts op hun vakgebied.

Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.

Praktische informatie
Niveau

Mbo-niveau 3

Type onderwijs

BBL

De opleiding duurt 2 jaar. Heb je werkervaring of de juiste vooropleiding dan rond je de opleiding gemiddeld in 1 jaar af.

Starten kan bij voldoende aanmeldingen in de week van 20 of 27 januari en in augustus 2020.

Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsadviseurs: 030 275 81 81.

Om te starten heb je een relevante afgeronde mbo-opleiding op niveau 2 nodig.

Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.

Kijk voor meer informatie over aanname en intake onder de tab Studenten.

Schoolkosten 2019-2020*

Wettelijk cursusgeld (geen btw)                                                 € 588**
(als op 1 augustus 2019 18 jaar of ouder)

Content- en licentiekosten Elektronische leeromgeving  € 345**

GPS-licenties Nederlands en rekenen (incl. boeken)           € 72**

* Wijzigingen voorbehouden
** Per schooljaar


Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids via www.svo.nl/studenten

Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk voor meer informatie op www.svo.nl/subsidie.

Locaties

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food W.M. Dudokweg 78 1703 DC Heerhugowaard telefoon 030 275 81 81

Rijswijk

SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81

Spakenburg

Restaurant De Mandemaaker Kerkstraat 103 3751 AT Spakenburg telefoon 06 118 708 12 / 030 275 81 81

Zwolle

SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81