Er is geen vissoort in de zaak waar je als visspecialist niets van weet. Het bewerken van vis, het maken van een productieplanning, het aansturen van je collega’s: als visspecialist ben je de spil van de winkel. Daarnaast verras je klanten steeds met nieuwe visgerechten. Met deze opleiding visspecialist komen de klanten graag voor je terug.
Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma vakbekwaam medewerker vers (crebocode 25703U4).
Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.
Productie en bereiden
Vis, schaal- en schelpdieren bewerken en verwerken. Proces verbeteren. Voorbereiden en plannen productie. Bereidingstechnieken. Productontwikkeling.
Calculeren
Berekenen rendement van maaltijden en traiteurproducten.
Verkoop
Presentatie en promotie, klantvriendelijk handelen. Voeren van verkoop- en adviesgesprekken. Samenwerking bij reinigen en desinfecteren.
Ontvangst
Bestellen en inkopen. Ontvangstcontrole en goederenstroom. Adviseren over voorraadbeheer, ontvangst en opslag.
Aansturen
Productieschema opstellen, medewerkers begeleiden, motiveren, stimuleren en instrueren.
Functioneren
Werkhouding en instelling. CAO en werk & inkomen. Nederlands en rekenen.
Als je de opleiding hebt afgerond:
Handen uit de mouwen
Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
Ervaringen uitwisselen
Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.
Persoonlijk
Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring en zijn experts op hun vakgebied.
Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.
Mbo-niveau 3
BBL
Deze opleiding duurt 2 jaar. Heb je voldoende werkervaring of de juiste vooropleiding, dan kun je de opleiding mogelijk eerder afronden. Stem je persoonlijke situatie af met een mbo-adviseur van SVO.
Bij voldoende aanmeldingen start de opleiding in de week van 28 augustus 2023. De introductiedag is op de eerste lesdag.
Je kunt deze opleiding bij voldoende aanmeldingen ook starten in januari 2024. De precieze start van de opleiding word na je inschrijving bekend gemaakt.
Om te starten heb je een relevante afgeronde mbo-opleiding op niveau 2 nodig.
Rechtstreekse instroom is ook mogelijk. Neem hiervoor eerst contact op met één van onze opleidingsadviseurs.
Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.
Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.
* Wijzigingen voorbehouden
** Per opleiding
Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in het document ‘Voorwaarden laptop’ op de studentenpagina.
Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.
Na het afronden van de opleiding Visspecialist kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 4.
Eindhoven
SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 22-24 5611 GT EINDHOVEN telefoon 030 275 81 81
Heerhugowaard
SVO vakopleiding food W.M. Dudokweg 78 1703 DC Heerhugowaard telefoon 030 275 81 81
Houten
SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81
Rijswijk
SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3 2288 EW RIJSWIJK Telefoon 030 275 81 81
Spakenburg
Restaurant De Mandemaaker Kerkstraat 103 3751 AT Spakenburg telefoon 06 118 708 12 / 030 275 81 81
Zwolle
SVO vakopleiding food Spui 2 8032 VS ZWOLLE telefoon 030 275 81 81
Is de opleiding Visspecialist iets voor jou? Selecteer hieronder in welke plaats je de opleiding zou willen volgen. Je wordt naar een externe website geleid. Houd je DigiD bij de hand, die heb je nodig bij het aanmelden.