Je bereidt gerechten waarbij je rekening houdt met specifieke (dieet)wensen van gasten. Je kunt deze creatief en innovatief vertalen naar nieuwe gerechten. Bij de inkoop en het beheer van de keukenvoorraad denk je na over kostenbesparing. Je helpt continu met het verbeteren van de kwaliteit en efficiency van de keuken en het team. Verder help je andere medewerkers in het team bij hun werk en kun je het geheel goed plannen en organiseren.
Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma zelfstandig werkend kok (crebonummer 25182).
De Horeca Academie biedt ook een mbo-opleiding Zelfstandig werkend kok aan. Meer informatie over deze opleiding is terug te vinden op de website van de Horeca Academie.
Wil je meer weten over de kwaliteit en kansen van deze opleiding? Bekijk dan de cijfers op Studie in Cijfers.
Bereiden
Ontwikkelen en aanpassen van gerechten aan de hand van (dieet)wensen van gasten.
Voorraadbeheer
Verantwoordelijk voor de inkoop, controle, en beheer van keukenvoorraden.
Leidinggeven
Instrueren en begeleiden van lerende en nieuwe medewerkers.
Vernieuwen en verbeteren
De dienstverlening van de keuken vernieuwen en verbeteren.
Menu-engineering
Inzicht in de gerechten die voor het rendement belangrijk zijn.
Als je de opleiding hebt afgerond:
Handen uit de mouwen
Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
Ervaringen uitwisselen
Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.
Persoonlijk
Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring en zijn experts op hun vakgebied.
Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je mentor.
Mbo-niveau 3
BBL
Deze opleiding duurt 2 jaar. Heb je voldoende werkervaring of de juiste vooropleiding, dan kun je de opleiding mogelijk eerder afronden. Stem je persoonlijke situatie af met een mbo-adviseur van SVO.
Bij voldoende aanmeldingen start de opleiding in de week van 28 augustus 2023. De introductiedag is op de eerste lesdag.
Je kunt deze opleiding bij voldoende aanmeldingen ook starten in januari 2024. De precieze start van de opleiding word na je inschrijving bekend gemaakt.
Je hebt een afgeronde mbo-opleiding op niveau 2. Bij onvoldoende vooropleiding volgt een test voor toelating.
Rechtstreekse instroom is ook mogelijk. Neem hiervoor eerst contact op met één van onze opleidingsadviseurs.
Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.
Kijk hier voor meer informatie over aanname en intake.
* Wijzigingen voorbehouden
** Per opleiding
Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in het document ‘Voorwaarden laptop’ op de studentenpagina.
Subsidies
Voor werkgevers die een BBL-student begeleiden, is er subsidie mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie over subsidie.
Houten
SVO vakopleiding food Sleepboot 2 3991 CN Houten telefoon 030 275 81 81
Is de opleiding Zelfstandig werkend kok iets voor jou? Selecteer hieronder in welke plaats je de opleiding zou willen volgen. Je wordt naar een externe website geleid. Houd je DigiD bij de hand, die heb je nodig bij het aanmelden.