Opleidingscentrum Food Wine & Hospitality geopend

7 september 2021 Algemeen

Het Opleidingscentrum Food Wine & Hospitality in Houten is op 6 september feestelijk geopend. Het Opleidingscentrum is een samenwerking tussen WTOL Academy, Horeca Academie en SVO vakopleiding food. Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is als examencentrum bij het Opleidingscentrum aangesloten.

Opleidingscentrum Food Wine & Hospitality staat voor professionele, erkende opleidingen op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid. WTOL Academy, Horeca Academie en SVO vakopleiding food zijn als opleiders vertegenwoordigd in het Opleidingscentrum. SVH is als examencentrum in Houten aangesloten. De betrokken partners slaan de handen ineen waarbij de diensten van de ene partij een wereld opent voor de diensten van de andere partij. Dit zorgt voor een volledig opleidingsaanbod op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid voor werkgevers, werknemers en privé geïnteresseerden. De verschillende partners blijven ook zelfstandig in de markt opereren.

Janneke Keuning (SVO): “Wij zien deze unieke samenwerking als een meerwaarde voor de verschillende branches. Met een unieke leermethode, het zogenaamde Blended Learning, waarbij zowel online als klassikale (praktijkgerichte) lessen gecombineerd worden, bieden we voor werkgevers en studenten een breed kwalitatief keuzeaanbod van opleidingen.

Roeland Buijsse, lid van het College van Bestuur van SVO, deed de officiële aftrap het Opleidingscentrum. Dit werd bezegeld door het sabreren van een champagnefles gevolgd door een proost met alle aanwezigen. Hierna verdeelden de gasten zich over de verschillende workshops die werden verzorgd door de opleidingspartners, zoals een workshop snijtechnieken en een workshop food en wine pairing.