Ouders

SVO vakopleiding food is dé vakschool voor mbo-studenten in de wereld van eten en drinken. Als vakschool bieden we BBL-opleidingen voor leerlingen die een van de ambachten willen doen in de foodsector. Hierbij kun je denken aan visspecialist, traiteur, kok, slager en veel meer.

Ook voor andere foodopleidingen zijn leerlingen bij SVO vakopleiding food aan het juiste adres. We leiden studenten op tot productiemedewerkers, teamleiders, medewerkers voor foodservicebedrijven en nog veel meer! Naast vakgerichte opleidingen bieden we opleidingen die heel breed zijn, waardoor leerlingen niet meteen een keuze hoeven te maken.

Leerlingen met een ondernemersgeest kunnen ook hun hart ophalen bij SVO vakopleiding food. We bieden verschillende richtingen aan waarmee studenten worden opgeleid om een eigen zaak te openen. Tijdens de opleiding focussen we ons op horeca- en foodzaken, maar met de kennis die de studenten opdoen tijdens een opleiding bij SVO vakopleiding food kunnen ze nog alle kanten op als ze hun diploma hebben.

We bieden opleidingen aan voor de niveaus entree tot en met vier. Leerlingen kunnen bij SVO vakopleiding food zowel BBL-opleidingen als voltijd BOL-opleidingen doen.

Waarom is SVO vakopleiding food een goede keus voor mijn kind?

 • Kleinschalig onderwijs en persoonlijke aandacht
  SVO staat bekend om het kleinschalige onderwijs en de persoonlijke aandacht die we hebben voor elke individuele student. Ons doel is om uit elke student het beste naar boven te halen, op ieders eigen niveau. Studenten worden begeleid door mentoren met wie ze veel contact hebben. Daarnaast is er ook veel persoonlijk contact met de docenten door de kleine locaties waar wij onze studenten opleiden. Ook onze stagebedrijven staan erom bekend dat ze onze studenten goed begeleiden. Zo voelt elke student zich thuis bij SVO en zorgen we ervoor dat ze helemaal klaar zijn voor een toekomst in het werkveld.
 • Vakdocenten uit de praktijk
  Onze docenten zijn vakmensen die zelf uit de praktijk komen. Ze weten precies wat studenten allemaal moet leren om later hun werk goed te kunnen doen.
 • Een diploma van SVO vakopleiding food is écht wat waard
  Met een mbo-diploma van SVO-vakopleiding food zijn oud-studenten echt wat waar voor bedrijven. SVO vakopleiding food is de belangrijkste opleider in de wereld van eten en drinken.
 • Theorie als aanvulling op de praktijk
  We vinden het belangrijk dat onze studenten dingen leren waar ze ook echt wat mee kunnen. Daarom bestaan onze lessen vaak uit een theorie- en een praktijkdeel. Zo  kunnen studenten meteen toepassen wat ze in de les hebben geleerd.

Voltijd en deeltijdopleidingen
SVO biedt zowel BBL als BOL-opleidingen aan. Bij een BBL-opleiding krijgen de studenten één dag per week onderwijs op school. De overige vier dagen werken de studenten bij een erkend werkbedrijf. Hier zijn ze in de praktijk bezig met het vak waar ze voor leren. SVO vakopleiding food heeft veel contacten met deze werkbedrijven zodat we zeker weten dat onze studenten ook in goede handen zijn als ze niet op school zitten. Onze BOL-studenten krijgen vier dagen per week onderwijs op school. De studenten krijgen theorielessen over de verschillende sectoren die de voedingssector rijk is. Tijdens praktijklessen brengen de studenten alles wat ze hebben geleerd in praktijk. Daarnaast lopen BOL-studenten verschillende periodes stage.
Om te zorgen dat de studenten alle facetten van de wereld van eten en drinken ontdekken, gaan ze in het eerste jaar ook op foodsafari. Dit zijn wekelijkse uitstapjes naar verschillende bedrijven. Zo ontdekken ze wat er allemaal mogelijk is met hun studie én wat nou echt goed bij hen past.

Veel verschillende en brede opleidingen
Bij SVO vakopleiding food kan je terecht als je al precies weet voor welk ambacht je opgeleid wil worden. Voor de studenten die (nog) geen specifiek beroep in gedachten hebben bieden we ook veel brede opleidingen aan. De studenten ontdekken tijdens de opleiding welke facetten of richtingen binnen de foodsector hun het meest aanspreken. Hier is het overzicht van al onze opleidingen te vinden.

Goede baankansen
Goed vakpersoneel is schaars. Dat geldt zeker ook in de branches waar onze studenten terechtkomen. Er is een groot tekort aan goed opgeleide vakmensen in de foodsector. Hierbij kunt u denken aan horecapersoneel, maar onze studenten komen op veel meer plekken terecht! Bijvoorbeeld in supermarkten en groothandels, in productieprocessen of ze zetten hun eigen onderneming op.

Hoe kan mijn zoon of dochter SVO vakopleiding food het best ontdekken?
Speciaal voor studiekiezers hebben we een aparte pagina ontwikkeld. Hier kan uw zoon of dochter zich aanmelden om langs te komen en de sfeer te proeven bij SVO. Ook kan hij of zij digitaal of fysiek een een-op-eengesprek aanvragen. Het is mogelijk om langs te komen bij een van onze locaties en tijdens een rondleiding door het gebouw vragen te stellen.

Meer weten? Ga naar www.svo.nl/studiekiezer