SVO betekent voor mij…

30 november 2017 Versspeciaalzaak

…jong talent klaarstomen voor de toekomst

“Het slagersambacht moet blijven bestaan. Er is meer jong talent in onze branche nodig. Dat speelt natuurlijk ook in onze eigen slagerij – een prachtig mooi familiebedrijf. Daarom vind ik het zo belangrijk dat onze medewerkers hun talent ontwikkelen en een diploma halen. Wij bieden de bijbehorende opleiding aan. Zodat ze worden klaargestoomd voor de toekomst, door echte vakmensen.

SVO is wat ons betreft dé vakopleider in de slagersbranche. Iedereen in de slagerswereld kent de opleidingen. Ook in onze familie. Mijn vader, die de slagerij jaren geleden opzette, heeft er het vak geleerd. En ik uiteindelijk ook. Na mijn universitaire studie en een aantal jaren werken in de financiële sector maakte ik een carrièreswitch: alsnog wilde ik slager worden. Bij SVO kon ik een verkort traject volgen, op mijn eigen leerniveau. Na een jaar volgde ik, samen met mijn broers, mijn vader op in de slagerij. Zo heb ik het beste uit mezelf weten te halen.

Het mooie is dat SVO een lange traditie kent én bovenop alle innovaties en ontwikkelingen in het vak zit. Dat is essentieel, want ook het slagersvak verandert. Bepaalde werkzaamheden besteden wij slagers tegenwoordig vaker uit. Wij richten ons steeds nadrukkelijker op beleving, productkennis en klantgerichtheid. Daar spelen de docenten van SVO op in. Dankzij de kennis en kunde die onze medewerkers in hun opleiding opdoen, kunnen ze onze klanten van het juiste advies voorzien. Belangrijk, want daarmee kunnen wij als slagerswinkel een stuk meerwaarde en iets extra’s bieden.”

Carla van Eijk, mede-eigenaar Slagerij van Eijk, Voorschoten