SVO-student Dylan van Leeuwen kijkt uit naar IYBC

30 november 2018 Algemeen Versspeciaalzaak

Hij werkt twee jaar in de slagerij en startte vorig jaar zijn slagersopleidingen bij SVO vakopleiding food. Ondanks die korte tijd weet Dylan van Leeuwen (21) zeker dat hij zijn passie gevonden heeft. Hij won het duel om deelname aan de International Young Butchers’ Competition (IYBC) en vormt samen met Josja Haagsma en reserve Tessa Moerland het team dat volgend jaar in Frankfurt de eer van Nederland verdedigt.

Hoewel Dylans’ vader een slagerij heeft, had Dylan een carrière in het slagersvak nooit overwogen. Hij wilde fysiotherapeut worden. Toen hij zakte voor zijn vwo-examen en een aantal vakken opnieuw moest volgen, ging hij tijdelijk bij zijn vader aan de slag. “Toen ontdekte ik hoe leuk het slagersvak is en ik besloot om daar helemaal voor te gaan”, zegt Dylan. “Ik werk nu bij Keurslager Reas in Zoetermeer, waar ik helemaal op mijn plek zit, en volg de mbo 3-opleiding Slager bij SVO.”

Veel leren voor IYBC
Dylans’ docenten vroegen hem om mee te doen aan de voorronde van de IYBC. Dylan was meteen enthousiast, maar wilde eigenlijk eerst meer ervaring opdoen. “Zowel de docenten als mijn leerbedrijf zeiden: doe het gewoon nu, wie weet krijg je deze kans maar één keer”, zegt hij. “Ik besloot daarom toch mee te doen en ik ben heel blij dat ik het duel heb gewonnen. Van deelname aan de IYBC leer je enorm veel en daar kijk ik erg naar uit. Ik krijg de kans om van experts uit het vak te leren hoe ik nog meer uit vlees kan halen en nog creatiever kan werken. We gaan nu hard trainen, zodat we volgend jaar kunnen winnen.”