SVO vakopleiding food en Kobus P&O openen VR-opleidingslocatie

26 januari 2023 Algemeen Voedingsindustrie

SVO vakopleiding food en Kobus Personeel & Organisatie hebben in Barendrecht een virtual reality (VR) opleidingslocatie geopend voor werknemers in de foodsector. Onno Kobus, directeur Kobus B.V.: “Op deze unieke locatie, dicht bij de leerbedrijven, kunnen we medewerkers met behulp van moderne leertechnologieën zoals virtual reality (VR) en met docenten uit de praktijk toekomstbestendig opleiden.”

 

“De huidige arbeidsmarkt verandert”, legt Rinus de Rijder, (onderwijsmanager van SVO) uit,. “Machines en processen zijn complexer en door technologische innovaties veranderen werkzaamheden.” Om medewerkers goed voor te blijven bereiden op de veranderende productieomgeving, hebben onderwijs en bedrijfsleven elkaar opgezocht om te bedenken hoe zij medewerkers gezamenlijk toekomstgericht op kunnen leiden. Het resultaat is de VR-opleidingslocatie in Barendrecht.

 

VR-training operator

De eerste nieuwe training die start op de VR-opleidingslocatie is de training operator. Medewerkers worden onder andere met behulp van VR getraind om voedselveilig te werken. Ook arbo, veiligheid en machinekennis komen in deze training aan bod. Rinus de Rijder: “Praktijkopleiders van bedrijven, ICT’ers en onderwijskundigen hebben nauw samengewerkt om een moderne training te ontwikkelen waar VR, theorie- en praktijkcomponenten in een moderne leeromgeving gerealiseerd zijn.”

 

De VR-opleidingslocatie ligt midden in de Dutch Fresh Port, het grootste Agro-Vers-Food cluster van Nederland. “We leiden hier in nauwe samenwerking met Kobus P&O en de foodbedrijven al jaren studenten op”, zegt Rinus de Rijder. “We bieden opleidingen aan van mbo 1 tot en met niveau 4. Honderden medewerkers behaalden al een mbo-diploma. De nieuwe opleidingslocatie zorgt voor nog meer mogelijkheden voor de toekomst.”