SVO Food Challenge

Doe mee met de SVO Food Challenge regio Zwolle en zet jouw school op de kaart!

Helaas is de SVO Food Challenge uitgesteld tot het voorjaar van 2021.
De onzekerheid over het organiseren van evenementen en de ontwikkelingen op de scholen liggen ten grondslag aan deze beslissing. De betrokken organisaties zijn hier al over geïnformeerd. Op het moment dat er meer duidelijkheid is hoe we de SVO Food Challenge vorm kunnen geven in het nieuwe schooljaar, zullen we dit onder andere via de website communiceren. 

Hoe fantastisch is het om met jouw klas de allerlekkerste tosti of poké bowl van regio Zwolle te bedenken? Origineel, lekker én gezond. Deze felbegeerde titel wil toch elke klas winnen? Doe daarom mee met de SVO Food Challenge regio Zwolle en zet jouw school op de kaart. Meld jouw klas aan voor deze splinternieuwe regionale challenge en wie weet wint jouw klas een foodworkshop én een ticket voor de finale van de SVO Food Challenge regio Zwolle op maandag 5 oktober 2020.

Wordt jouw klas de eerste winnaar van het beste recept voor “De lekkerste tosti van regio Zwolle” of voor “De lekkerste poké bowl van regio Zwolle”?

Lees snel verder hoe je met jouw klas eenvoudig kan meedoen:

  1. Verdeel jouw klas in teams (van 4-6 leerlingen)
  2. Laat de leerlingen, per team, een recept bedenken voor de lekkerste tosti (basisscholen, groep 7) of poké bowl (vmbo, 3e-jaars)
  3. Stuur de recepten van de teams op een creatieve wijze in (bijv. originele presentatie, poster, menukaart, vlogje o.i.d.) vóór 15 juni naar svofoodchallenge@svo.nl

Bekendmaking finalisten: 19 juni 2020
Op 19 juni maken wij 10 klassen uit het primair onderwijs en 10 klassen uit het voortgezet onderwijs bekend met de origineelste, leukste en lekkerste recepten. Deze klassen winnen een unieke workshop op school. Deze foodworkshop van een dagdeel bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte leren de leerlingen alles over verschillende foodproducten van foodprofessionals, onze studenten van SVO vakopleiding food. Het praktijkgedeelte bestaat uit een échte food challenge in de klas tussen de verschillende teams. Let the battle begin!

In de klas wordt door een gelegenheidsjury (bijvoorbeeld de docent, samen met de directeur, een ouder of een conciërge) gekozen welke tosti of poké bowl gaat meestrijden voor de grote finale. Het team met uiteindelijk de lekkerste tosti of poké bowl kwalificeert zich voor de finale van de SVO Food Challenge regio Zwolle op 5 oktober 2020 in Zwolle.

De grande finale
Op 5 oktober 2020 vindt de SVO Food Challenge regio Zwolle plaats, de ochtend is gereserveerd voor de foodchallenge voor basisscholen (de lekkerste tosti) en de middag is voor het vmbo (de lekkerste poké bowl) Het team dat zich gekwalificeerd heeft vertegenwoordigt de klas én natuurlijk mag de rest van de klas mee. Tijdens de grote finale gaat het team de strijd aan met negen andere teams uit de regio. Voor de rest van de klas is er deze ochtend een programma te volgen met verschillende workshops rondom het thema ‘food’. Hier wil je als klas bij zijn toch? Doe mee!

Voor de winnaars hebben we naast de felbegeerde titel nog een andere te gekke prijs weten te regelen. De winnaars mogen namelijk met de hele klas naar een wedstrijd van PEC Zwolle. Dat wordt ongetwijfeld een unieke ervaring voor de hele klas!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie fantastische recepten en zien ze graag tegemoet!

Meer weten?
Stuur een mailtje naar svofoodchallenge@svo.nl