Food Challenge 2023/2024

Houd je van een challenge?
Zit je in het eerste of tweede leerjaar van vmbo of praktijkonderwijs? Doe dan mee aan de Food Challenge Noord-midden Nederland.

Terugkijken naar Food Challenge 2023? Ga dan naar www.svo.nl/verslag-food-challenge-2023!

Samen met je team bedenk je een recept voor de beste pokébowl van 2023/2024 en ontwerp je je eigen bootcamp. De pokébowl levert jou zoveel mogelijk de juiste voedingswaarde voor lunch en bootcamp én is ook nog eens duurzaam! Je gaat hiermee aan de slag in verschillende lessen op school en een gastles door mbo studenten waarin je je eigen pokébowl maakt. We kiezen de beste pokébowl van jouw school. Tijdens een Foodcamp op een boerderij of tuinderij in de buurt, ga je na het oogsten met de boer, onder leiding van mbo studenten aan de slag met een farm bootcamp en mag je ruiken, voelen en proeven van het lekkers van de boerderij bij de foodtrailer op het erf. Jouw school levert een eindpresentatie, vlog, TikTok video, werkstuk, poster, tekening of fotoverslag in waarin jullie laten zien waarom jullie gezonde, duurzame pokébowl de beste is. De klas met de beste pokébowl wint!

De prijs:

  • Naar een profwedstrijd van een deelnemende topsportclub.
  • Een kookworkshop van een echte chef-kok
  • Samen met mbo studenten trakteer je jouw school op jullie winnende poké bowl.

De Food Challenge wordt ondersteund door Jong Leren Eten Overijssel – Gelderland – Flevoland – Groningen – Utrecht, provincies en regionale partners health en agri-food.

 

Kosteloos deelnemen

 

Doelgroep
De competitie is voor onderbouw (1e en 2e leerjaar) leerlingen vmbo en praktijkonderwijs in Noord en midden Nederland:

  • de economische regio Zwolle die bestaat uit 22 gemeenten in de provincies Overijssel, Gelderland, Flevoland en Drenthe, aangevuld met relevante aangrenzende gemeenten: Harderwijk, Deventer, Twente en Apeldoorn.
  • De provincies Groningen en Utrecht.

 

Deelnemers
Er kunnen in 2023/2024 30 scholen meedoen.

Per school doen 100 leerlingen actief mee aan de competitie.

 

Doel                                                              

Jongeren aansporen om duurzame en gezonde leefstijlkeuzes te maken die hun lichaam gezond houden.

Om dit doel te kunnen behalen, leren de leerlingen over het belang van gezonde, duurzame (lokale) voeding en de invloed van voldoende beweging op hun gezondheid. Doordat de leerlingen leren over de weg die hun voedsel aflegt voordat het op hun bord terecht komt, worden de leerlingen zich bewuster van het effect van voedselverspilling.

Daarnaast is een subdoel van de challenge dat de jongeren van het vmbo kennis maken met het vakmanschap in de foodbranche én de agri-food sector. Dit is een mogelijke studierichting voor de leerlingen.

 

Aftermovie 2023

Weten hoe het er aan toe ging tijdens de food challenge van 2023? Kijk dan de aftermovie!

 

Aanmelden voor 2023/2024
Enthousiast geworden? Je kunt je alweer aanmelden voor volgend schooljaar. Vul dan onderstaand formulier in. Ook als meer info wilt aanvragen.

Aanmelden inschrijving Food Challenge 2023/2024 (deadline 1-11-2023 om te starten in 2024)

Ik meld de leerlingen uit klas 1 en/of 2 vmbo van mijn school aan voor de Food Challenge 2023/2024Ik meld de leerlingen uit klas 1 en/of 2 van het praktijkonderwijs van mijn school aan voor de Food Challenge 2023/2024

Wilt u meer informatie ontvangen over de Food Challenge? Klik dan hier

Factuurgevens school


Ja, gezonde schoolNee, geen gezonde school


Ja, subsidie toegekendNee, geen subsidie toegekend

Scholen kunnen vanaf september 2023 starten met de lessen en (in overleg) zelf de duur van de deelnameperiode kiezen: een projectweek, -maand of kwartaal. In de meeste regio’s zijn er van sept.-nov. ook gastlessen en Foodcamps mogelijk, de rest vindt in het voorjaar van 2024 plaats, waarbij Foodcamps van april-juni mogelijk zijn. Wilt u hieronder uw keuze voor het uitvoeren van de lessen, gastlessen en Foodcamp aangeven? We proberen hiermee dan zoveel mogelijk rekening te houden.

Start lessen

SeptOktNovDec


JanFebrMrtAprilMeiJuni

Gastles

SeptOktNovDec


JanFebrMrtAprilMeiJuni

Foodcamp

SeptOktNov


AprilMeiJuni

Organisatie door:

 

Met dank aan partners:

 

 

Met medewerking van:

-Regio Zwolle United
-Deltion college Sport, bewegen en leefstijl
-Carrefour Emmeloord
-GA! Harderwijk
-Bootcamp 55
-Vitaal&Jij
-De Buurman
-Kennemer Visgroep