Food Challenge 2022/2023

Houd je van een challenge?
Zit je in klas 1 of 2 van het vmbo of het praktijkonderwijs? Doe dan mee aan de Food Challenge van SVO vakopleiding food en LekkerBoer!

Terugkijken naar Food Challenge 2022? Ga dan naar www.svo.nl/verslag-food-challenge-2022!

 

Samen met je team bedenk je een recept voor de beste poké bowl! Je gaat hiermee aan de slag met pre-challenges in verschillende lessen op school en een gastles door MBO studenten. Je maakt je eigen poké bowl tijdens een Foodcamp op de boerderij of tuinderij in de buurt. Je leeft je uit tijdens een farm bootcamp, verzamelt jouw ingrediënten en maakt je poké bowl onder leiding van MBO studenten in de foodtrailer op het erf. De boer helpt je bij het oogsten en vertelt wat er nodig is voor de teelt van jouw ingrediënten.

Er zijn een paar spelregels:

Je doet mee met een team van 3 leerlingen.

 • Je voert de 3 pre-challenges goed uit en levert hiervan 3 deelvlogs in.
  1. Krijg je school in beweging met een zelf ontworpen bootcamp.
  2. Maak een gezonde fruit poké bowl en deel die uit aan iemand die hem verdient.
  3. Maak een duurzame poké bowl met zoveel mogelijk ingrediënten rechtstreeks van de boerderij.
 • De poké bowl levert jou zoveel mogelijk de juiste voedingswaarde voor lunch en bootcamp.
 • Je levert een eindvlog in en een onderbouwing waarom jouw gezonde en duurzame poké bowl én bootcamp de beste is. Jouw school kiest de beste vlog en stuurt deze in voor de finale.
 • De 5 schoolteams met het beste plan voor de poké bowl, de best uitgevoerde tussentijdse challenges, die ook nog eens mooi in beeld zijn gebracht, strijden in de finale bij SVO vakopleiding food om de beste poké bowl van 2023!

De prijs:

 • Met je team naar een profwedstrijd van een deelnemende topsportclub.
 • Samen met MBO studenten trakteren we jouw school op jullie winnende poké bowl.

De Food Challenge wordt ondersteund door Jong Leren Eten Overijssel – Gelderland – Flevoland – Groningen, provincies en regionale partners health en agri-food.

De intentie is dat scholen kosteloos mee kunnen doen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Scholen kunnen hiervoor contact opnemen met de Gezonde school adviseur in hun regio in Noord-Oost Nederland:

 • 20 gemeenten in regio Zwolle in Overijssel, Gelderland, Flevoland en Drenthe.
 • 9 gemeenten buiten regio Zwolle in Overijssel, Gelderland, Flevoland en Groningen: Deventer, Almelo, Enschede, Apeldoorn, Harderwijk, Almere, Het Hogeland, Groningen, Eemsdelta.’

Er kan een beperkt aantal scholen meedoen. Per school kunnen 100 leerlingen actief meedoen aan de competitie.

Aanmelden inschrijving Food Challenge 2023/2024 (deadline 01-09-2023)

Ik meld de leerlingen uit klas 1 en/of 2 vmbo van mijn school aan voor de Food Challenge 2022/2023Ik meld de leerlingen uit klas 1 en/of 2 van het praktijkonderwijs van mijn school aan voor de Food Challenge 2022/2023

Wilt u meer informatie ontvangen over de Food Challenge? Klik dan hier


Ja, gezonde schoolNee, geen gezonde school


Ja, subsidie toegekendNee, geen subsidie toegekend

De Food Challenge vindt grotendeels in het voorjaar (mrt-juni) 2023 plaats, maar deelnemende scholen kunnen ook al eerder starten met het lespakket en eventueel ook de gastlessen, en zo de Food Challenge over het hele jaar spreiden. De Foodcamps staan vast voor april-mei. Wilt u hieronder uw voorkeur voor het starten van de lessen aangeven?

Begin schooljaar (huidig najaar)Halverwege schooljaar (komend voorjaar)

Organisatie door:

 

Met dank aan de sponsoren:
 

Met dank aan partners: