“Door opleiding Slager sta ik zelfverzekerder in de winkel”

29 juni 2017 Versspeciaalzaak

Kenneth Vonk (21) wil graag een eigen slagerij beginnen en daarom doorloopt hij de slagersopleidingen van SVO. Hij rondde Productiemedewerker slagerij al af en is nu bezig met de mbo 3-opleiding Slager en werkt bij Gildeslager Marlet in Driebergen.

Zijn vader had een slagerij, maar Kenneth werd als tiener niet aangestoken door het slagersvirus. Hij was een tijd op zoek naar wat hij wél wilde worden. “Ik deed diverse opleidingen, maar die waren het niet”, vertelt hij. “Toen begon ik met een bijbaantje in de slagerij en ontdekte ik dat ik slager een heel mooi vak vind. Werken met vlees, omgaan met klanten: het past goed bij mij. Daarom ben ik overgestapt naar SVO.”

Opleiding Slager
De opleiding Slager leidt studenten op tot breed inzetbare slagers. Ze leren vleesproducten en worstsoorten maken, kunnen uit de voeten met inkoop en marketing en sturen hun collega’s aan. De opleiding bevalt Kenneth goed. “Ik vind het leuk dat we dieper ingaan op de theorie achter het vlees, zodat ik begrijp waarom ik op een bepaalde manier moet werken. Bovendien heb ik meer zelfvertrouwen, want ik weet steeds beter waar ik het over heb. Dat maakt het makkelijker om onze zaterdagmedewerkers aan te sturen, want zij nemen dingen nu beter van mij aan. Ook klanten nemen me serieuzer. Vroeger keken ze met een schuin oog naar mijn werkgever als ik hun vraag beantwoordde, maar nu weten ze dat ze mij ook kunnen vertrouwen.”