Generation Food

Praktische informatie

  • Duur

    Het eerste jaar is een gemeenschappelijk basisjaar en in het tweede jaar kun je kiezen voor de richting:
    • Allround Food Expert (Kwalificatie 25425 – Vakbekwaam medewerker vers)
    • Food, Hospitality & Leadership (Kwalificatie 25176 - 1e Medewerker fastservice)
    Als je de eerste twee jaar succesvol hebt afgerond, krijg je een mbo-diploma op niveau 3.

    In het derde jaar kun je kiezen voor de specialisatie:
    • Food ondernemer (Kwalificatie 25165 - Vakman-ondernemer)
    • Food management(Kwalificatie 25160 - Leidinggevende team/afdeling/project)

    Na het succesvol doorlopen van het derde jaar ontvang je een mbo-diploma op niveau 4.

  • Instroomeisen

    Je hebt minimaal een van de volgende diploma’s nodig: vmbo kadergerichte leerweg; mavo of vmbo theoretische leerweg; vmbo gemengde leerweg of een bewijs dat minimaal de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo met goed gevolg doorlopen zijn.

    Kijk voor meer informatie over aanname en intake onder de tab Studenten.

  • Startmoment

    Je kunt in augustus 2019 starten met deze opleiding.

  • Niveau

    34
  • Type onderwijs

    BOL
  • Cursusgeld*

    € 1.155
    * indien 18 jaar of ouder
  • Materiaalkosten**

    € 1.018
    ** wijzigingen voorbehouden
Toon kostenoverzicht

Kosten 2018 - 2019

Schoolkosten* Prijs (€)

Lesgeld DUO (geen btw)
(als op 1 augustus 2018 18 jaar of ouder)

1.155**

Content- en licentiekosten Elektronische leeromgeving

345**

GPS-licenties Nederlands, Engels en rekenen (incl. boeken)

108**

Werkweek (in leerjaar 1 en 2)

Introductieactiviteit (leerjaar 3)  € 50**

200**

Boeken en materiaalkosten maximaal (incl. btw.)

Verplicht

Kleding

275

Route Loopbaan en Burgerschap – mbo-niveau 3-4 studievaardigheid

9

Route Loopbaan en Burgerschap – mbo-niveau 3-4 dimensie sociaal maatschappelijk: samenleven

9

Handling en verzendkosten

7,50

Optioneel

Food mocs schoenen

55,10

Ringband en schrijfblok

9,40

* Wijzigingen voorbehouden ** Per schooljaar

Laptop
Om de opleiding te volgen, adviseren we je om een laptop te gebruiken. De minimale specificaties vind je in de opleidingsgids via www.svo.nl/studenten.

In de opleiding Generation Food leer je alles van en over food maar ook over de wereld er om heen. Van de consument en zijn koopgedrag, tot aan processen en leidinggeven binnen bedrijven. Een basis aan bewerkingsvaardigheden, bereiding en presentatie van producten is daarbij belangrijk. Verder ga je aan de slag met marketing, trends in food en ondernemingsplannen. De opleiding Generation Food bestaat uit theorie, maar je gaat vooral ook lekker aan de slag!

De brochure van de opleiding Generation Food kun je hier downloaden!

 

 

 

Generation Food gaat jou inspireren in de brede wereld van food

Dit leer je

  • Jaar 1: Kijkje in de keuken

    Het eerste jaar is een gemeenschappelijk basisjaar en ga je op foodsafari. Iedere week neem je een kijkje bij een ander bedrijf. Zo krijg je een beeld van wat de foodbranche allemaal te bieden heeft.

  • Jaar 2: Vakmanschap of Leidinggeven

    Ben je gegrepen door de ambachtelijke kant van het vak en wil je specialist in food worden? Dan kun je kiezen voor de richting Allround Food Expert. Of zie jij jezelf al rondlopen als manager in een fastservicerestaurant of hippe nieuwe startup? Dan is de richting Food, Hospitality & Leadership echt wat voor jou.

  • Jaar 3: Eigen baas of Manager

    Droom je van een eigen zaak en wil je daar helemaal voor gaan? Dan studeer jij af als Food Ondernemer. Als je droomt van een baan als leidinggevende in een restaurant of op een foodafdeling? Dan studeer je af in de richting Food Management.

Dit leer je

  • Jaar 1: Kijkje in de keuken

    Het eerste jaar is een gemeenschappelijk basisjaar en ga je op foodsafari. Iedere week neem je een kijkje bij een ander bedrijf. Zo krijg je een beeld van wat de foodbranche allemaal te bieden heeft.

  • Jaar 2: Vakmanschap of Leidinggeven

    Ben je gegrepen door de ambachtelijke kant van het vak en wil je specialist in food worden? Dan kun je kiezen voor de richting Allround Food Expert. Of zie jij jezelf al rondlopen als manager in een fastservicerestaurant of hippe nieuwe startup? Dan is de richting Food, Hospitality & Leadership echt wat voor jou.

  • Jaar 3: Eigen baas of Manager

    Droom je van een eigen zaak en wil je daar helemaal voor gaan? Dan studeer jij af als Food Ondernemer. Als je droomt van een baan als leidinggevende in een restaurant of op een foodafdeling? Dan studeer je af in de richting Food Management.

Dit kun je er mee

Na je opleiding succesvol te hebben afgerond;

  • Met deze niveau 4 opleiding kun je straks alle kanten op.

  • Jij bent onderdeel van een nieuwe generatie ondernemers, bedrijfsleiders, managers of productieleiders in de foodbranche. Van retail tot industrie, van ambachtelijke zaken tot out of home.

  • Of je nu culinaire talenten hebt of juist een technische aanleg: er zijn veel kansen op een leuke baan. Je verdient een prima salaris.

Zo ziet jouw opleiding er uit

  • Foodsafari

    In het eerste jaar nemen we je mee op Foodsafari: een dag per week ga je een kijkje nemen bij verschillende bedrijven. Zo krijg je een beeld van de diversiteit van de foodbranche.

  • Stages

    In iedere periode volg je een stage en voer je stageopdrachten uit bij diverse foodbedrijven. Zo breng je het geleerde direct in de praktijk.

  • Opleidingsstructuur

    Ieder jaar is verdeeld in 4 periodes van 9 weken. Je volgt in het 1e jaar twee keer een stage van drie weken. In het 2e jaar wordt dit 5 weken en in het 3e jaar is de laatste periode jouw afstudeerstage.

  • Foodsafari

    In het eerste jaar nemen we je mee op Foodsafari: een dag per week ga je een kijkje nemen bij verschillende bedrijven. Zo krijg je een beeld van de diversiteit van de foodbranche.

  • Stages

    In iedere periode volg je een stage en voer je stageopdrachten uit bij diverse foodbedrijven. Zo breng je het geleerde direct in de praktijk.

  • Opleidingsstructuur

    Ieder jaar is verdeeld in 4 periodes van 9 weken. Je volgt in het 1e jaar twee keer een stage van drie weken. In het 2e jaar wordt dit 5 weken en in het 3e jaar is de laatste periode jouw afstudeerstage.

Hier kun je deze opleiding volgen

SVO Best

Best

SVO vakopleiding food

De Dieze 28
5684 PT BEST
030 275 81 81

SVO Houten

Houten

SVO vakopleiding food

Sleepboot 2
3991 CN HOUTEN
030 275 81 81

SVO Zwolle

Zwolle

SVO vakopleiding food

Spui 2
8032 VS ZWOLLE
030 275 81 81

SVO Rijswijk

Rijswijk

SVO vakopleiding food

Diepenhorstlaan 3
2288 EW RIJSWIJK
030 275 81 81

SVO Heerhugowaard

Heerhugowaard

SVO vakopleiding food

W.M. Dudokweg 78
1703 DC Heerhugowaard
030 275 81 81

Ik ben er uit

Heb je je keuze gemaakt en weet je welke opleiding jij wilt starten? Meld je dan direct aan!

Aanmelden
LEERBEDRIJVEN

“Ik ben de schakel tussen theorie en praktijk”

Wim Landwaart

Eigenaar Landwaart Culinair, Maartensdijk

Hoe word ik een leerbedrijf?