SVO start mbo-opleiding Verkoopmedewerker vis op Volendam

20 november 2018 Versspeciaalzaak

Voor Volendammers is Heerhugowaard de dichtstbijzijnde locatie van SVO vakopleiding food. Dat is een uur reizen en dat bleek voor veel Volendamse jongeren een te hoge drempel. Daarom startte SVO samen met Vishandelsvereniging Sint Antonius de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker vis op Volendam. De eerste groep studenten is net begonnen en nieuwe leerlingen kunnen op elk moment instromen.

Tien jaar geleden had SVO ook een visopleiding op Volendam, maar die verhuisde uiteindelijk naar Heerhugowaard. Petra Goverts, onderwijsmanager bij SVO: “In de loop der jaren zagen we dat Volendamse jongeren minder bereid zijn om naar de SVO-locatie in Heerhugowaard te komen. Ze blijven liever op Volendam om een opleiding te volgen. We zagen dat ook visondernemers op Volendam behoefte hadden aan een lokale opleiding op visgebied. Daarom zetten we op Volendam de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker vis op.”

Visopleiding legt brede basis
Henry Schilder is eigenaar van de Volendammer Visspecialist. “Op dit moment heb ik twee mensen in de opleiding bij SVO, waarvan één bij de opleiding op Volendam”, zegt hij. “Ik vind opleiden belangrijk, omdat medewerkers op school breed leren kijken. Bovendien leggen ze op school een goede basis als het gaat om productkennis en hygiëneregels.” Henry maakte zich samen met collega-ondernemers hard voor een visopleiding op Volendam. “Een lokale opleiding helpt medewerkers én de branche. Ondernemers kunnen hun mensen nu een mooie mbo-opleiding bieden, met doorstroommogelijkheden naar niveau 3 en 4. Zo bied je hen kansen en je krijgt er goed opgeleide mensen voor terug.”