SVO vakopleiding food Best verhuist naar Eindhoven

9 maart 2021 Algemeen

SVO vakopleiding food Best gaat verhuizen. Vanaf november 2021 geeft SVO les op een nieuwe locatie in het centrum van Eindhoven, aan de Hooghuisstraat 22-24. Deze stap past bij de ambitie van SVO om onderwijs te bieden op plekken waar het op foodgebied écht gebeurt. Een mooi voorbeeld hiervan is de SVO-locatie in de Markthal in Rotterdam. Nu kiest SVO voor food hotspot Eindhoven.

Sinds 2007 in Best
SVO heeft opleidingslocaties in heel Nederland. In 2007 verhuisde de Tilburgse opleidingslocatie naar de huidige plek op Bedrijventerrein Breeven in Best. De afgelopen jaren groeide Best uit tot één van de grootste locaties van SVO. Zo’n 250 studenten volgen hier een mbo-opleiding op entreeniveau tot en met niveau 4: een BBL-opleiding in de richting slagerij of foodservice, of een voltijd mbo-opleiding. Bij SVO worden studenten opgeleid tot vakbekwame foodprofessionals, met de kennis en vaardigheden waar bedrijven om staan te springen. De praktijk speelt dan ook in alle opleidingen de hoofdrol.

Goed bereikbaar en inspirerend
Met de verhuizing naar Eindhoven biedt SVO haar studenten onderwijs op een inspirerende, uitstekend bereikbare, locatie waar hun werkpraktijk volop in beweging is. Er is met NSI een huurovereenkomst gesloten voor kantoorgebouw Hooghuis in Eindhoven, aan de Hooghuisstraat 24-26. Komende periode wordt het pand in Eindhoven grondig verbouwd. De locatie krijgt een groot leercentrum, met open keukens en professionele praktijkruimtes. Zo daagt SVO haar studenten nog meer uit om hun talenten te ontwikkelen en zich te laten inspireren door al het moois wat er in de stad gebeurt op foodgebied. Vanaf november 2021 biedt SVO in Eindhoven ook een nieuwe opleiding aan: de mbo 3-opleiding Traiteur.