McDonald’s Academy

McDonald’s wil het beste en grootste opleidingsbedrijf van Nederland zijn. Daarom hebben we de McDonald’s Academy ontwikkeld, die de medewerkers van McDonald’s de kans biedt een mbo-opleiding te volgen.

Met de McDonald’s Academy bieden we onze medewerkers, crew én management, de mogelijkheid een officieel mbo-diploma te behalen. Daarmee dragen we nog meer bij aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bovendien is de McDonald’s Academy bijzonder belangrijk voor ons imago als werkgever. Als McDonald’s bieden we toekomstperspectief en daarmee kunnen we makkelijker mensen aantrekken en behouden.

BEST PRACTICES

Ik wilde eigenlijk al een tijdje terug naar school en dit was mijn kans om 1x per week weer naar school te gaan. Ik volg de opleiding 1e Medewerker fastservice. Je komt zoveel meer te weten door de theorie, opdrachten, samenwerking en presentaties. En het is leuk dat je de opleiding kan volgen met collega’s, maar ook met mensen van andere restaurants. Hierdoor leer je veel van elkaar en hoe het werkt bij andere restaurants.”  

RAMONA KREUKNIET
Crewtrainer/Drive Coördinator McDonald’s Dordrecht

 

ROBBERT KEIJZER
Trainer/docent SVO vakopleiding food

Ik vind het prachtig om studenten in hun werk te zien groeien en zichzelf ontwikkelen, in kennis en vaardigheden. Tijdens de lessen leren ze de theorie en diepere achtergronden achter hun dagelijkse werkzaamheden. Studenten komen van verschillende restaurants. De diversiteit zorgt tijdens de lessen voor een sfeer van “leren van elkaar”. Dit maakt dat de studenten onderling veel kennis uitwisselen, reageren op elkaar en elkaar vragen durven stellen. Wat gaat goed in een ander restaurant? Wat kan ik van hen leren? En hoe pas ik dit toe in mijn eigen restaurant?”

 

OPLEIDING KIEZEN
Opleiden loont: je medewerkers hebben volop kennis en zelfvertrouwen en werken efficiënter. Dat is positief voor het rendement van je restaurant. Wil je je medewerkers laten opleiden? De eerste stap is zorgen dat ze enthousiast worden over het volgen van een opleiding bij de McDonald’s Academy. Want goed opgeleide medewerkers maken het verschil. Door hun opleiding stijgen hun kennis en zelfvertrouwen. Dat zorgt ervoor dat ze productiever zijn en efficiënter werken. Dat zie je terug in het rendement van je restaurant. SVO vakopleiding food verzorgt de opleidingen binnen de McDonald’s Academy.

Hier is SVO sterk in:

DE OPLEIDINGEN VAN DE MCDONALD’S ACADEMY EN AANMELDEN

McDonald’s functie Niveau Diploma
Medewerker mbo entree Assistent horeca, voeding en voedingsindustrie
Medewerker mbo 2 Medewerker fastservice
Crewtrainer/Floormanager mbo 3 1e Medewerker fastservice
Assistent Manager mbo 4 Manager / Bedrijfsleider fastservice

 

Via bovenstaande opleidingspagina’s kun je je aanmelden voor een opleiding aan de McDonald’s Academy.

ZO ZIET JOUW OPLEIDING ERUIT

Handen uit te mouwen
Bij ons geen hele dagen theorie. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet leren volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
 Handen uit de mouwen
 Groei! Groei!
Handig voor nu én een goede investering in je toekomst! Het biedt je optimale mogelijkheden om door te kunnen groeien bij McDonald’s
Persoonlijk
Onze docenten komen uit de praktijk. Zij hebben ervaring en zijn experts op hun vakgebied.
Wij vinden het belangrijk dat je de aandacht krijgt die je verdient. Je wordt dan ook intensief begeleid door onze docenten en je praktijkopleider.
 Persoonlijk
 Praktijkdagen Praktijkdagen
We combineren lesdagen met praktijkdagen. Extra dagen in een McDonald’s restaurant, waardoor theorie en praktijk nog beter bij elkaar aansluit.
Ervaringen uitwisselen
Op school krijg je theorielessen en werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Zelfstandig en ook in groepjes. Zo wissel je ervaringen uit met andere studenten en leer je veel van elkaar.
 Ervaringen uitwisselen


SUBSIDIEREGELING PRAKTIJKLEREN
Als je een medewerker wilt laten opleiden, dan is een tegemoetkoming in de kosten mogelijk. Per 1 januari 2014 is de nieuwe Subsidieregeling praktijkleren van het ministerie van OCW in werking getreden, die de Wet vermindering afdracht onderwijs (Wva) vervangt. Onder voorwaarden kun je het eerste jaar een maximaal bedrag van € 2.700,- per medewerker aan subsidie ontvangen.

Voor meer informatie over Subsidieregeling Praktijkleren, kun je hier terecht.

SVO KOMT GRAAG LANGS
Een adviseur van SVO vakopleiding food komt graag langs om uitgebreid te vertellen over de McDonald’s Academy. Hij of zij kan vragen van medewerkers direct beantwoorden.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.