Inspiratiedag SVO vakopleiding food
- Datum: 17 mei 2024
- Locatie: SVO vakopleiding food - Houten
- Tijd: 08:30 - 17:00 uur
Op de inspiratiedag bij SVO vakopleiding food kun je je laten inspireren door interessante sprekers en leuke workshops. In een dagvullend programma maak je kennis met de bijzondere wereld van eten en drinken en opleiden/inspireren van jonge mensen.
De workshops worden gegeven door eigen medewerkers, maar er zijn ook meerdere workshophouders die speciaal voor de inspiratiedag naar SVO vakopleiding food komen.
Highlights
Ronald Hünneman
FilosoofDe plenaire spreker tijdens deze inspiratiedag is filosoof Ronald Hünneman. Mensen zijn sociale dieren. Ze leven met elkaar in grote en kleine groepen. Ze werken, feesten, en zingen samen, maken ruzie, houden elkaar voor de gek, roddelen, voeden op, onderwijzen, wedijveren, beminnen, bekritiseren, geven leiding en volgen aanwijzingen op. Door grip te krijgen op de variatie in sociale behendigheid kan veel leed en onrecht worden voorkomen. Deze lezing biedt een uitgebreide inleiding op dit thema, verhelderd met vele voorbeelden. Kortom, een lezing voor iedereen die met mensen te maken heeft.
Nick Jongerius
Jeugdserie regisseurCamera? Loopt! Geluid? Loopt! En actie! Zo gaat het er op de set van een jongeren dramaserie aan toe. Als regisseur zorg je ervoor dat de jongeren voordat er ‘actie’ geroepen wordt, precies voor de camera doen wat jij van hen verwacht. De klaslokalen bij SVO zijn geen filmset maar ook docenten ‘regisseren’ in zekere zin hun studenten. Nick Jongerius is regisseur van de bekende NPO ZAPP hitseries Spangas en Flexe Gasten en deelt met jou zijn ervaringen.
Edwin Klaasen
Eigenaar en bakker bij BroodheerenMet veel toewijding en passie predikt Edwin zijn religie: brood! Ieder deegje dat in Edwins handen terecht komt wordt met veel passie en toewijding gekneed, gevormd en gebakken tot het mooiste en lekkerste brood wat er bestaat. Deze bevlogenheid draagt hij dagelijks vol energie over aan zijn getalenteerde team in zijn eigen bakkerij, maar tijdens onze Inspiratie dag ook bij SVO vakopleiding food. Ga jij ook zoete (brioche) broodjes bakken? Geef je dan op voor de workshop “Ik bak geweldig, jij trouwens ook!”
Maaike de Reuver
Trendwatcher en hoofdredacteur van Food InspirationMaaike de Reuver is trendwatcher en hoofdredacteur van Food Inspiration. Zij geeft jou graag een inkijkje in de wereld van food en hospitality. Middels een trendpresentatie met inspirerende voorbeelden, video's en verrassende inzichten vertelt zij over de laatste trends en ontwikkelingen. Als oprichter van het cateringbedrijf We Canteen ligt De Reuvers expertise van oorsprong in de catering. Ook is ze vanuit haar ondernemerservaring altijd op zoek naar de meest vernieuwende foodstart-ups, die ze letterlijk en figuurlijk het podium biedt. In 2018 en 2019 werd Maaike uitgeroepen tot een van de 100 gamechangers in food. Daarmee werd ze opgenomen in de lijst van de Food100. Inmiddels is zij scout voor dit initiatief en nomineert zij foodbedrijven die volgens haar verandering bewerkstelligen in de wereld van eten en drinken.
Rob Baan
Directeur Koppert CressRob Baan leerde al jong van zijn vader om van de natuur te houden. Hij is een echte 'planthunter' en reist al sinds jongs af aan over de wereld op zoek naar de meest verassende en waanzinnige planten. Alle kennis die hij tijdens zijn reizen over groenten en menselijke gezondheid heeft opgedaan, moedigde hem aan om in 2002 een kas over te nemen van een radijskweker en te gaan voorzien in de behoeften van de gastronomie. Dit was Rob’s manier om onze kijk op eten te veranderen: door de topgastronomie, en iedereen die wil luisteren, te inspireren over groenten en ze te leren hoe we ons meest gezonde leven kunnen leiden. Ga met Rob mee op een Koppert Cress tour door een wereldwijd landschap waar gastronomie en tuinbouw elkaar ontmoeten. Een zoektocht naar combinaties van smaken om liefhebbers te inspireren met de wonderen die de natuur ons te bieden heeft.
Lucie Beck
FoodfotografeSta jij regelmatig te koken in de keuken en belanden dan de meest fraaie eetbare kunstwerken op je bord? Superleuk natuurlijk als je hier dé perfecte foto van kunt maken waar je spontaan je vingers bij af begint te likken. Foodfotografe Lucie Beck weet als geen ander hoe je jouw gerecht perfect op de foto kunt zetten. Je krijgt praktische tips aangereikt. Zo leer je: - het gebruik van het licht - kleurgebruik in je foto - het gebruik van backgrounds & props - compositie tools Heb je daar een fancy camera voor nodig? Welnee! Je leert dit gewoon met je smartphone.
Alle workshops en sprekers
Omgaan met Gen Z
De wondere wereld van de cressen
Beter communiceren met SAVI
Boekweit en oude granen, Ark van de Smaak/Slow food
Lokale en duurzame visconsumptie, Ark van de Smaak/Slow food
Broeikasgasemissie
Foodtrends volgens Food Inspiration
(Alcoholvrij) Biertje?
Dé perfecte kaasplank
Foodfoto’s om je vingers bij af te likken
Frituurcollege
“Ik bak geweldig, jij trouwens ook!”
Lekkere kippetjes
DJ'en voor beginners
Jongeren regisseren, hoe doe je dat
Wijn: Frankrijk tegen de rest van de wereld
Nice to (dry) aged meat you
Motivatie door luchtig leren
Wildplukken
Lekkerbekken
GRRRROENTE op de BBQ
Spice up your kitchen!
Productinnovatie charcuterie
Sociale cognitie
Samen smaak maken
Wil je bij onze inspiratiedag zijn?
We zouden het erg leuk vinden om je te verwelkomen op onze inspiratiedag. Neem contact op met je contactpersoon binnen SVO vakopleiding food en vraag om de aanmeldlink voor deze inspiratiedag.
Heb je geen contactpersoon binnen SVO vakopleiding food? Stuur dan een mailtje naar communicatie@svo.nl en geef aan waarom jij hier bij wil zijn.